En hel sida bara om mig...

Ja, jag bestämde mig faktiskt för att berätta även om mig själv på webb-sidan www.elmeberg.com. Alla delarna av mitt jobb bygger ju faktiskt på att du, min kund, känner att du kan lita på mig. Du lämnar inte en katt eller häst till någon du inte får förtroende för, och du köper nog inte en försäkring eller en hundvalp av nån som verkar okunnig! Kanske känner du dig lite tryggare i ditt beslut om du vet lite mer om mig och min bakgrund, så här kommer den!

Maria Heléne Borgryd

Arbete:

Elmebergs kattpensionat (2006-) och Agria Djurförsäkringar (2005-). Har tidigare jobbat på IcaMacken i Lindsdal, varit au-pair-flicka i Tyskland, suttit i kassan på IcaMaxi i Kalmar och jobbat helg och 4-skift på AB Gustaf Kährs golvfabrik i Nybro.

Utbildning:

Naturvetenskapligt gymnasium på Lars Kagg-skolan i Kalmar, Turismlinjen på Högskolan i Kalmar. Jag har gått hundrelaterade kurser anordnade av Svenska Kennelkubben i anatomi, beteende, juridik, avel, valpning, uppfödning och utfodring och jag blev 1991 utbildad instruktör i Svenska Brukshundklubben. Jag har också gått Starta-eget-utbildning på Commenius i Kalmar.

Jag har med högsta resultat genomfört Agrias kunskapsprov om försäkringar, försäljningslagar och försäkringsförmedlings-lagstiftning.

Praktisk erfarenhet:

Jag har haft egen hund sedan 1986, egen katt sedan 1990, kaniner och kaninuppfödning 1992-2004, liten hunduppfödning sedan 1995, får och lamm sedan 1992, hästar och ibland föl sedan 1996 och undulater, höns och ankor i perioder. Under den här tiden har naturligtvis mina djur råkat ut för allt möjligt och omöjligt. Jag har ännu inte kommit för sent till veterinären med skador och sjukdomar, vilket säger mig att mitt "djuröga" fungerar ganska bra, jag ser hur djuret mår och hur allvarlig skadan/sjukdomen är och handlar därefter. Eftersom jag är nyfiken och inte rädd för blod och andra kroppsvätskor har jag ofta kunnat vara med och hjälpa till med olika behandlingar, och jag är intresserad av att veta alla detaljer om sjukdomen eller skadan, då förstår jag bättre behandlingen och hur jag ska göra för att hjälpa djuret att återhämta sig så fort som möjligt.

Mitt djurintresse:

Intresset för djur av alla slag har väl egentligen funnits från livets början, för mig liksom för många andra. Mitt djurintresse yttrar sig inte i ett behov av att klappa och kela med alla djur jag ser, och jag är inte vegan eller djurrättsaktivist. Jag är mer självisk och har ett starkt behov av att ha djur omkring mig, att iaktta beteende och egenskaper och att ha en varm kontakt och ett levande förhållande med djuret. Jag är också mycket intresserad av avel, framför allt rasavel där hänsyn måste tas till ursprung, användningsområde och att de egenskaper som hunden/hästen/katten/fåret osv en gång avlades fram för inte går förlorade

Ego:

född: 1966
föräldrar:  Göran Borgryd (Kalmar) och Birgitta Borgryd f. Johnsson (Skällby, Vassmolösa) numera Carlsson (Bräkne-Hoby).
syskon: Anna och Martin.
uppväxt: i Mellanmon utanför Ljungbyholm, Kalmar kommun.
familj: Lars-Göran "L-G"  (f. Pettersson) sedan 1984, gifta 1990. Anna Carolina "Nina" f. 1991, Jacob Göran Alexander f. 1993, Saga Charlotta f. 2001.
hundar nu: chihuahuorna Poppy -07, Busy -09, Bubbles -11, Abby -11 och Bling -11. (I familjen finns också kelpie-Gimli -12, Carolinas Alice -09, Chuchi -11 och Jodie -12)
katter nu: Pippin och Picasso -05.
katter då:  Sasha 90-93, Mozart och Midas 93-05
andra djur:  2 ponnyer, 1 PRE-hingst, 7 undulater, 4 Highland Cattle-oxar, 7 får och Carolinas kaninuppfödning.
kör: VW Passat och VW Caravelle (det är ingen bil, det är min handväska och det finns inget som inte får plats...)
läser: helst Diana Gabaldon, Terry Goodkind och annan historisk fantasy på engelska och svenska. Twilight-böckerna av Stephenie Meyers, PC Cast's House of Night och åhhhh! Black Dagger Brotherhood...! (JR Ward) Ny bekantskap är Sherrilyn Kenyon, mååånga böcker! Och så Judith McNaught (ständigt), Judith Merkle Riley, Susan Cooper, Tamora Pierce, Philip Pullman, Lean Hearn, Elisabeth Chadwick.
ser: "House", "NCIS", "Grand designs" och alla filmer som inte är seriösa och tråkiga, spänning och avkoppling är det som gäller. Favoriter är bland många andra Shooter ("you don't understand, they killed my dog") och Die Hard 4.0 ("I was out of bullets").
fritidsintressen: medeltida event och marknader, hundutställning, trädgård
led-ord: bondförnuft
tröst-ord: Det är inte klokt vad problem jag inte har.
överkurs: Jag talar gärna tyska och är bra på att backa med släp och köra traktor.