Svar På Ofta Frågade Frågor - SPOFF

Min katt är van att både vara ute och inne, kan den vara på pensionat?

Ja, det kan den absolut. De flesta katter som kommer hit, kanske 60-70%, är vana att få gå ut och in som de vill när de är hemma. Jag brukar inte se någon skillnad på ute- eller innekatter vad gäller beteende på pensionatet, de blir inte mer rastlösa eller försöker smita eller liknande. Och även en katt som är van att göra sina behov ute använder en kattlåda med bra sand om det behövs!

 

Min katt behöver få medicin varje dag, kan du ge den det?

Javisst, om din katt har en sjukdom som inte smittar, kanske hjärtbesvär eller diabetes, kan jag ge den medicin. Du visar hur du brukar göra och så gör vi en notis under "Övrigt" på namnskylten som sitter vid dörren till kattens rum.

 

Min katt vill gå ut i koppel, kan du göra det?

Nej, tyvärr. Där måste vi tänka lite på både smittrisk, skaderisk och rymningsrisk. En katt i koppel kan komma i kontakt med mina egna katter och de som bor i grannskapet, och de kanske inte uppskattar nykomlingen vilket kan leda till skador på någon av katterna. När din katt kommer ut i okänt område kan den känna sig så otrygg att den bara vill iväg, då gäller det att inget på sele/koppel lossnar i flyktförsöken... Promenaderna får bli något för dig och katten att se fram emot efter tiden på Elmebergs kattpensionat!

 

Varför drar du inte av på priset när jag har med egen mat?

Så som jag ser det tar hantering och förvaring av din katts egen mat extra tid och plats, vilket gör att den "besparing" jag gör på att inte behöva betala maten din katt äter, blir plus-minus-noll i slutänden.

 

Kan du ta hand om min katt, jag kan inte ha den längre?

Nej, tyvärr.
Ett kattpensionat tar hand om din katt mot betalning under en begränsad tid, t ex om du ska på semester, göra en operation eller liknande.
Ett katthem arbetar ideellt och tar hand om och omplacerar upphittade och övergivna katter eller katter som av annan anledning behöver ett nytt hem.
Elmebergs kattpensionat är enbart ett kattpensionat.