Hösten 2000

började hästarna flytta in i Stallet på Mellangården i Elmeberg. I den före detta ladugården för mjölkkor hade vi inrett ett ljust och luftigt stall med högt i tak och högklassig inredning för hästarna. Sedan dess har vi också jobbat för att ägarna ska få det praktiskt och lättjobbat. I Stallet finns foderrum med kallt vatten och många hyllor för alla hinkar och tillskott som hästarna behöver och plats för flera fodertunnor per häst. I den uppvärmda sadelkammaren finns skåp för allt man vill ha till hands och gott om plats för sadlar, träns och seldon.

 

Vi har F-skattebevis

Stallet är byggt efter Jordbruksverkets regler och föreskrifter och vi har tillstånd från Nybro kommun och numera Länsstyrelsen i Kalmar län. Vill du hyra stallplats hos oss skriver vi alltid ett avtal som reglerar bl a kostnad, vad som ingår i hyran och uppsägningstid. Det här är förstås för att vi ska känna oss trygga med varandra...du behöver inte vara orolig över att bli utslängd när som helst och vi behöver inte vara oroliga för att du inte ska betala hyran. Och vi är lika noga med hästarna och stalljobbet som vi är med pappersarbetet...!

 

Titta gärna runt på Stallets webbsidor

Här hittar du det mesta du behöver veta om Stallet och även bilder på alla våra stallgäster nu och tidigare. Om du har frågor eller vill komma och titta hur det ser ut i verkligheten, ring till Heléne, jag visar gärna upp Stallet, hagar och omgivning förutsättningslöst!

 

Lediga stallplatser

Vi har lediga platser i Stallet! Våra boxar och spiltor är tillräckligt stora även för hästar över 1,70m, men pga min axelskada tar jag bara emot ponnyer och ev. små hästar.